On air from 17h30 till 18h30

Let’s talk about drugs. En dan nu een keer niet over wel of niet legaliseren, maar wel over hoe psychedelica wat kunnen betekenen voor het welzijn van de mens.

Michiel van Elk werkt als universitair hoofddocent aan de Universiteit van Leiden, waar hij zich bezighoudt met psychologisch en neurowetenschappelijk onderzoek naar psychedelica. Zijn streng gelovige jeugd weerhield hem lange tijd om “een keer drugs te proberen”, maar na een deelname aan een ayahuasca-ceremonie werd hij nieuwsgierig. Op een hallucinante trip langs festivals, ziekenhuizen, psychedelische retraites en laboratoria openbaart hij in het boek Een nuchtere kijk op psychedelica – uitgegeven door Das Mag – hoe het precies komt dat psychedelica je een andere kijk geven op de wereld. Hij duikt in de neurowetenschap om te laten zien wat er in je hersenen gebeurt als je LSD of paddo’s gebruikt en onderzoekt of die middelen nu echt helpen bij depressie of traumaverwerking. Spoiler alert: het antwoord is “ja”.

Voor WAV zal Maria P. een gesprek aangaan met Michiel Van Elk over het boek, muziek en meer. De boekpresentie zelf start om 20u.

info & tickets

 

Michiel van Elk (1980)

TRACKLIST