We asked some of our residents and guests a list of their favourite releases, labels or covers during 2021. During the last 2 weeks of December we will post them here in our news section. Enjoy!

Resident: Hoffman (Picture A Vacuum)

HOFFMAN

HOFMANN is the musical alter ego of Maurice Luijten (19). His music finds itself in between movie scores and dark dance music, where industrial beats are taking over mysterious soundscapes. Expect a selection of ambient to electronica.

1. Slow - black midi

All hail black midi. In het herbezoeken van “mindblowingly-good”-clips gemaakt in 2021 merkte ik nogal snel dat het visueel niet het meest gewaagde jaar was. Natuurlijke zijn er de jongens van black midi om me van het tegendeel te bewijzen. Een geniale mash-up van animatiestijlen en b-special effects maken van ‘Slow’ een intense, multidimensionale apocalyps. heftig

2. BUZZCUT FEAT. DANNY BROWN - BROCKHAMPTON

Toen de clip voor ‘BUZZCUT’ dropte, kreeg ik opeens veel hoop dat BROCKHAMPTON hun hoogdagen van ‘SATURATION’ terug hadden uitgevonden. Sommige nummers op het album slagen er in, maar het grootste deel van de plaat deed me niet veel. Visueel ben ik wel grote fan. Niet alleen deze geschifte ’90’s-mtv-ish’ banger clip met oa. Jobba die Danny Brown uitkotst, maar ook de prachtige visuals bij elke song op youtube zijn zeker het checken waard.

3. Serenade To a Gelatin - Maoupa Mazzochetti ft. ZULI

Maoupa Mazzocchetti blies me omver live in Het Bos eerder dit jaar. Een soort electronisch spierballengerol dat enkel met open mond bekeken kan worden. Zowel muzikaal als visueel heel onheilspellend, zwevend tussen shiny 3D-animatie in een donkere ruimte.

4. Beside April - BADBADNOTGOOD

BADBADNOTGOOD maakte voor bijna elk nummer op hun nieuwe album een officiële clip, iets wat normaal gezien meer een mode is binnen de popmuziek. Hoewel ze allemaal van hoge kwaliteit zijn, blijft de clip van ‘Beside April’ het meeste bij me plakken. Enerzijds omdat het mijn favoriete nummer van de plaat is, anderzijds omdat de clip halverwege mooi de zwarte ruimte inglijdt en de flikkerende paarden-scène nog op mijn netvlies staat gebrand.

5. feel away - slowthai ft. James Blake, Mount Kimbie

Lekker absurd. I like.

6. Point And Kill - Little Smiz feat. Obongjayar

The most aesthetically pleasing clips van het jaar komen misschien wel van Little Simz. De clips van ‘Introvert’ en ‘Woman’ zijn nog een pack epischer, maar die van ‘Point And Kill’ heb ik toch het meest bekeken. De kleuren, de composities, de mooie mensen en dat laatste shot, damn.

7. TRUST! - JPEGMAFIA

Misschien wel het tegenovergestelde van wat Little Simz doet zijn de self-made clips van JPEGMAFIA. No idea why I like it so much, I just do.

8. Zami - Moor Mother

Hoewel niet mijn meest beluisterde album, is ‘Black Encyclopedia of the Air’ wel een van mijn favorieten van het jaar. Niet echt de feelgood-songs om mee over straat te wandelen of de gezellige plaat om op te leggen bij bezoek, vandaar misschien. De clip van “Zami”, even agressief en noisy als het nummer zelf, mixt verschillende digitale texturen tot een ongrijpbaar geheel.

9. Fellowship - serpentwithfeet

Cheesy, easy, idontcare.

10. Black Stone - Mount Kimbie

Ik luister het meeste Mount Kimbie wanneer ik onderweg ben, wandelend, in de tram of wachtend op een trein. Mount Kimbie weet dat blijkbaar.

Find some extra links: