On air from 20h till 23h

De leesclub WAVT
WAV WAV WAV WAV
In verschillende rubrieken met muziek
WAVT De Leesclub.

Rubrieken verschijnen en verdwijnen tijdens deze samengeraapte, eclectische en hartverwarmende avond gehost door De Leesclub gevuld met de meest theatrale nummers en muziek van Leesclubbers en aanverwanten.

In de rubriek ‘restjes’ brengen wij u teksten die ooit geschrapt zijn, maar die de schrijver nauw aan het hart liggen. Of waar hen/zij/hij zich gewoon keihard voor schaamt.

In de rubriek ‘verzoekjes’ gaan we live schrijvend aan de slag met vragen uit het publiek. Een stelletje schrijvers schrijft à la minute een scene voor jou over een moment dat jij graag wilt herbeleven.

Alle aanvullende muziek is van Beyoncé tenzij anders aangegeven.

Na de Leesclub leest, de Leesclub speelt nu de Leesclub WAVT.

De Leesclub maakt 3 uur radio, te volgen in je eigen huiskamer of in de al even warme huiskamer van het BOS.

De Leesclub is een nomadisch netwerk dat acteurs, schrijvers, regisseurs, studenten, oude rotten in het vak, dramaturgen, vertalers en publiek samenbrengt om luidop theaterteksten te lezen en te bespreken. Sinds de start in 2019 las De Leesclub al meer dan tweehonderd theaterteksten. Vaak in het gezelschap van de schrijver, van work in progress tot repertoire. Het principe is simpel: wie wil lezen, leest mee. Wie wil luisteren, luistert. Kom mee samen toneel lezen en maak kennis met spraakmakende Nederlandstalige teksten. Iedereen is welkom, ook als het je eerste keer is.

TRACKLIST