On Air zaterdag 03-08-2019 van 19:00 tot 01:00

Museumnacht is de ideale gelegenheid om de Antwerpse musea op een nieuwe manier te ontdekken. De eerste zaterdag van augustus verwelkomen we je ook in het FOMU tussen 19.00 en 1.00 uur met een verrassend programma.

PROGRAMMA

🌕 My Space – Your Space
Doorlopend van 19.00 – 01.00u

Ieder jaar organiseert het FOMU een workshoptraject voor bewoners van Antwerpse asielcentra van het Rode Kruis en fotografiestudenten van de Karel de Grote-Hogeschool Antwerpen. Een week lang gaan ze samen aan de slag met digitale en analoge fotografie. De deelnemers werken toe naar een tentoonstelling en selecteren hun beste foto’s om tentoon te stellen in de inkomhal van het FOMU.

🌕 Origami Space Station
19.00 – 01.00u (doorlopend)
Workshop, doe-het-zelf

Maak je eigen miniatuur maan uit papier, of maak je liever een raket? Neem je tijd en dompel je onder in de origami vouwkunst. Nadien ga je naar huis met een leuk aandenken aan de expo Maan/Moon.

🌕 smARTbox
19.00 – 01.00u (doorlopend)
Zoektocht, doe-het-zelf

Een leuke speurtocht voor het hele gezin! Met de smARTbox maak je van jouw bezoek een onvergetelijke ervaring. Trek samen met de kinderen op avontuur in het museum of laat hen de tentoonstellingen helemaal zelf ontdekken. Daarbovenop gaan ze naar huis met leuke gadgets. Koop je smARTbox aan de balie voor €2.

🌕 Moon Photobooth
19.00 – 01.00u (doorlopend)
Doe-het-zelf, photobooth

”One small step for man, one giant leap for mankind” sprak Neil Armstrong toen hij zijn eerste stap op de maan zette. Wat zal jij zeggen? Oefen maar alvast want in onze photobooth, waan je je in hogere (atmo)sferen. Bezoek de maan en laat er je eigen vlag achter, die je kan maken in onze makeshop. Onze fotograaf maakt een leuke foto als herinnering!

🌕 New Narratives | Marcia Poelman
19.30 – 20.30u & 21.00 – 22.00u
Rondleiding

Elke maand vragen we een gastspreker om nieuwe verhalen (narratieven) toe te voegen aan de collectie en tentoonstellingen in het FOMU. Als deelnemer word je uitgenodigd om mee te denken over deze nieuwe betekenissen en hierover in gesprek te gaan met elkaar. Elke rondleiding vertrekt vanuit het persoonlijk perspectief van de gastspreker. Het thema en de aanpak is dus telkens anders.

Marcia Poelman-Verhasselt is socioloog van opleiding. Zij werkt al jaren rond diversiteit en gelijke kansen, zowel op vlak van onderzoek als beleid. Als voorzitter van de Antwerpse koepel voor holebi en transgenderverenigingen, Het Roze Huis, vormen seksuele en gender diversiteit het onderwerp van haar activisme.

💡 Verzamel 10 minuten voor aanvang aan het meetingpoint in de inkomhal, want vol = vol

🌕 De Opsluiting
19.30 – 19.50u, 20.30 – 20.50u, 21.30 – 21.50u en 22.30 – 22.50u (20 min)
Performance, kunst

4 groepen, 24 uur lang opgesloten in 4 musea. Het proces: slaaptekort, artistieke crisis en chaos. Het resultaat: 4 toonmomenten van 20 minuten tijdens Museumnacht.

🌕 MOONBOAT
22.00 – 22.40u & 22.30 – 00.10u (40 min)
Muziek

Moonboat is de band rond de Antwerpse singer-songwriter Michaël Lamiroy. In een intieme setup tussen de kunstwerken nemen ze je mee op een sferische trip doorheen het sterrenstelsel.

🌕 WAV
We Are Various
Muziek 19.00 – 01.00u (doorlopend)

19.00 – 21.00 Flo (ACA)

21.00 – 01.00 WAV SOUNDSYSTEM

We Are Various is een online radio gevestigd in het Pixel café in het Fotomuseum Antwerpen. De zender heeft zijn eigen website en focust op lokale dj’s als internationale gasten. Van indie, electronica, rock, ambient tot jazz. WAV organiseert ook tastings, label specials en diner thema’s.

Tijdens Museumnacht maakt We Are Various (WAV) live radio vanuit het FOMU. Soul, jazz, electronics, wave, uplifting or downtempo, talkie or non-stop, soundfile or seven inch, vocal or instrumental, alles komt aan bod tijdens een buitenaardse DJ-set. WAV neemt je mee op een muzikale reis naar de maan. Meer info via www.wearevarious.com.

🌕 Pixel Café Invites
19.00 – 01.00u (doorlopend)
Eten

Combineer je bezoek aan het FOMU met een lekkere maaltijd of een verkwikkend drankje in het museumcafé Pixel of bij de foodtrucks op het terras.

Laat je bedwelmen door de aromatische smaken van krokante samosa’s met zoete mango chutney of een gouden linzencurry gemaakt met een olie van kruiden. Madame Curry verzorgt de authentieke Indische keuken zoals die al eeuwenlang door vrouwen voor hun gezin wordt bereid. Pure smaken ontstaan door gebruik van alleen natuurlijke ingrediënten in combinatie met meer dan 20 verschillende kruiden die de spijsvertering bevorderen en een positieve werking hebben op lichaam en geest. Food for the soul, gemaakt met liefde.

EXPO
Doorlopend van 19.00 – 01.00u

Tijdens Museumnacht kun je doorlopend onze expo’s MAAN/MOON, Rebel Lives en Photobook Belge bezoeken